Principală  —  IMPORTANTE   —   Vasile Bolea: Vladimir Cebotari a…

Vasile Bolea: Vladimir Cebotari a părăsit Republica Moldova după evenimentele de la Președinție. Reacția lui Sergiu Sîrbu

Deputatul socialist Vasile Bolea spune că unul din liderii Pro-Moldova, Vladimir Cebotari a părăsit Republica Moldova în această noapte după evenimentele și altercațiile de joi de lângă Președinție. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Întreabă Ghețu” de la TV8.

Informația a fost confirmată de colegul lui Cebotari, Sergiu Sîrbu. Aflat în platoul emisiunii, Sîrbu spune că plecarea colegului său nu are nicio treabă cu evenimentele politice, fiind vorba doar despre o vizită planificată cu mult timp în urmă alături de familie.

„Iată-i, ei știu totul, au poliția de frontieră, au toate informațiile, urmăresc deputații ce fac și unde merg”, a mai spus Sergiu Sîrbu. De cealaltă parte, Vasile Bolea respinge acuzațiile și spune că el doar a auzit asta de pe culoarele Parlamentului.

Amintim că joi, 2 iulie, pe parcursul întregii zile, grupul parlamentar Pro-Moldova i-au acuzat pe deputații socialiști că l-au sechestrat pe deputatul Ștefan Gațcan. În același timp, cei de la Pro-Moldova au spus că Gațcan ar fost dus cu forța la Președinție și impus să-și scrie demisia din funcție. Un grup de deputați în frunte cu Andrian Candu și Vladimir Cebotari au protestat în fața Președinției unde au avut mai multe altercații și incidente cu reprezentanții forțelor de ordine, cu cei de la SPPS și cei de la MAI.