Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Stamate: „Vom urmări ca Stoianoglo…

Stamate: „Vom urmări ca Stoianoglo să respecte promisiunea dată în cadrul interviului de la Ministerul Justiției”

Fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate, a ținut să precizeze că „de azi înainte, vom fi cu toții cu ochii pe noul procuror general”.

Ea a menționat că va urmări dacă Alexandr Stoianoglo va respecta promisiunea dată în fața comisiei de la Ministerul Justiției. Atunci, Stamate l-a întrebat: „Dumneavoastră sunteți gata să începeți o urmărire penală față de orice oficial, începând de la mine, dacă este cazul, actuali membri ai Parlamentului, actuali și foști guvernanți, indiferent de funcție?”.

„Indiferent de culoarea politică, dacă sunt probe, sunt gata de a porni dosar penal în privința oricărui funcționar de stat”, a răspuns Stoianoglo la interviul de la Ministerul Justiției.

Astăzi, după ce Stoianoglo a fost numit procuror general, Stamate i-a transmis că așteaptă rezultate.

La 6 noiembrie, ministra Justiției de pe atunci, Olesea Stamate a anunțat că anulează concursul, deoarece unii membri ai comisiei au apreciat disproporțional unii candidați, fapt care a condus la influențarea rezultatelor finale. Ulterior, Guvernul Sandu și-a asumat răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii, astfel încât premierul să propună candidați CSP. PSRM au depus o moțiune de cenzură, iar la 12 noiembrie Cabinetul de miniștri condus de către Maia Sandu a picat.