Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (VIDEO) Șor rămâne în arest…

(VIDEO) Șor rămâne în arest la domiciliu

Ilan Șor, acuzat de escrocherie și spălare de bani în sumă de 5 miliarde de lei,  rămâne în arest la domiciliu. Decizia a fost luată acum câteva clipe de magistrații Judecătoriei sect. Buiucani. Aceștia au respins ca neîntemeiată cererea avocaților inculpatului privind anularea măsurii de arest. Următoarea ședință în dosarul Șor va ave aloc la 19 octombrie, ora 10:00.

Sursa Video: www.ZdG.md

„Nu am fost eliberat deoarece acest lucru nu convine unor candidați la funcția de președinte”, a declarat Șor după pronunțarea deciziei instanței.

La 6 octombrie, Ilan Șor a fost înre­gis­trat de Comi­sia Elec­to­rală Cen­trală în cali­tate de per­soană de încre­dere a can­di­da­tei par­ti­du­lui său, Inna Popenco în ale­ge­rile pre­zi­den­ți­ale din 30 octom­brie 2016. Totuși, afirmă mem­brii CEC, acest sta­tut, cel puțin legal, nu-i acordă lui Șor, care se află în arest la domi­ci­liu, niciun sta­tut favo­ri­zant. Ante­rior, în 2015, Șor a scă­pat de arest, după ce a anu­țat can­di­da­tura la func­ția de pri­mar al ora­șu­lui Orhei.

Actu­a­lul pri­mar de Orhei este învi­nuit de escro­che­rie şi spă­lare de bani, a fost tri­mis în jude­cată. Pro­cu­ro­rii îl acuză pe Şor de fap­tul că timp de trei săp­tămâni, între 4 şi 25 noiem­brie 2014, ar fi obţi­nut, prin înşe­lă­ciune, peste 5 mili­arde de lei de la BEM, pe care i-ar fi spă­lat prin inter­me­diul a zeci de com­pa­nii offshore. Suma a fost con­fir­mată şi de memo­ran­du­mul KROLL, pre­zen­tat la soli­ci­ta­rea orga­nu­lui de urmă­rire penală, anu­nţă Ser­vi­ciul de Presă al Pro­cu­ra­tu­rii Gene­rale (PG).