Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Șor i-a luat televiziunile, după…

Șor i-a luat televiziunile, după care „a facilitat” reținerea acestuia de CNA?

Astăzi, ofițerii CNA l-au rețínut pe omul de afaceri Valentin Bodișteanu, directorul SRL „Valiexchimp”. Acesta este și tatăl fostului ministru al Tineretului și Sportului, Octavian Bodișteanu, cel care, în noiembrie 2014, a părăsit Partidul Liberal Reformator pentru a adera la Partidul Democrat.

Valentin Bodișteanu este director general al „Valiexchimp”. În 2007, compania lui Bodișteanu, „Valiexchimp”, a dat două „lovituri” pe piața tranzacțiilor comerciale. Mai întâi a preluat toate drepturile asupra firmei „Redeco”, specializată în explorarea zăcămintelor de petrol de la Văleni, iar după asta a achiziționat 100 de mii din acțiunile companiei irlandeze Island Oil&Gas plc. Compania Island Oil&Gas plc a fost fondată în 2003, la Dublin, Irlanda. Se presupune că aceasta ar avea 11 companii off-shore în întreaga lume. Bodişteanu mai este și fost proprietar al posturilor de televiziune Euro TV şi Alt TV, care în prezent ar aparţine lui Ilan Şor. Tot în primăvara anului curent, fostul ministru al Finanţelor, Veaceslav Negruţa, declara într-un inteviu de presă că Bodişteanu a rămas fără Euro TV, întrucât nu mai putea întoarce datoriile la mai multe bănci. Într-un raport Freedom House se menţiona că posturile Euro TV şi Alt TV au fost achiziționate de firma Klassika Media, proprietarul căreia este omul de afaceri Ilan Șor.

Fiul lui Valentin Bodișteanu, Octavian Bodișteanu, în perioada 2011-2013, a fost viceministru al Tineretului și Sportului care în acea perioadă era subordonat Partidului Liberal. Ulterior, a deținut funcția de ministru al aceluiași minister. Ulterior, fiind încă ministru, Bodișteanu a părăsit echipa Partidului Liberal Reformator. Atunci, într-un program TV, acesta a explicat că nu este doar susținut politic de către PLR, dar se numără și printre membrii acestei formațiuni, motivând că „nu vrea să facă jocul cuiva”. Peste câteva zile, acesta a aderat la Partidul Democrat. Într-un comunicat, PLR se referea la decizia lui Bodiștean de a părăsi această foemațiune și a adera la PD. „Aderarea la PD a lui Octavian Bodișteanu dovedește că asupra lui s-au exercitat presiuni și promisiuni din partea respectivului partid politic”, se menționează în comunicatul PLR.

Potrivit unor surse, Valentin Bodișteanu ar fi finanțat mai multe campanii electorale ale unor partide, dar, în rapoartele financiare depuse la CEC, nu figurează numele firmei „Valiexchimp”, și nici a proprietarului acesteia.