Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Sergiu Cebotari a părăsit R.…

Sergiu Cebotari a părăsit R. Moldova înainte de pronunțarea sentinței

Condamnat la opt ani de închisoare cu executare, fostul angajat al ÎS „Poșta Mol­do­vei” și membru al Partidului „Platforma DA”, Sergiu Cebotari, a părăsit R. Moldova înainte de pronunțarea sentinței. Anunțul a fost făcut de liderul „Platformei DA”, Andrei Năstase, într-un live pe Facebook.

„S-a produs o crimă împotriva acestui om nevinovat, împotriva familiei sale, copiilor săi, împotriva întregii țări. (…) Sergiu Cebotari este cel care a deconspirat schemele de contrabandă cu anabolizante, crimele în urma cărora au murit oameni din Occident, din SUA”, a declarat Năstase, aflat la Bruxelles.

Liderul Partidului „Platforma DA” a precizat că Sergiu Cebotari nu se află în R. Moldova: „Voi căuta soluții și voi face demersuri pentru ca Sergiu Cebotari să obțină azil politic”.

Sentința în privința lui Sergiu Cebotari a fost pronunțată astăzi, 20 martie, de Judecătoria Ungheni.

Citiți și:

În februarie 2016 Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) anunţa despre capturarea unui lot record de produse anabolizante care urmau să ajungă, prin contrabandă, în UE. Două luni mai târziu, Sergiu Cebotari, fost şef al Ser­vi­ci­u­lui con­trol finan­ciar şi audit intern în cadrul ÎS „Poşta Moldovei”, declara presei că, săptămânal, prin intermediul poştei, sunt trimişi peste hotare zeci de saci cu anabolizante, substanţe medicamentoase interzise, folosite în special de sportivi pentru creşterea masei musculare şi pentru sporirea performanţelor.

După captura făcută de SIS a fost iniţiat un dosar penal, iar mai târziu a fost constituită o comisie parlamentară, care să ancheteze contrabanda cu substanţe medicamentoase interzise. Între timp, Sergiu Cebotari a fost reţinut şi plasat în arest preventiv pentru că ar fi făcut uz de „muncă forţată”.