Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Sentinţă de condamnare pentru un…

Sentinţă de condamnare pentru un şofer de microbuz

Șoferul microbuzului de pe ruta 171 a fost condamnat la șase ani închisoare, pentru că în toamna anului trecut a provocat un accident rutier, soldat cu trei morţi şi doi răniţi.

De asemenea, inculpatul a fost privat de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de 5 ani şi obligat să achite succesorilor părţilor vătămate un prejudiciu material de 50 000 de lei.

Verdictul a fost dictat de Judecătoria Buiucani, după ce procurorii au demonstrat vinovăţia inculpatului de comiterea infracţiunii, ce prevede încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul a trei persoane.

Tragedia a avut loc pe 15 octombrie 2014, pe str.Calea Ieşilor, când inculpatul, care se afla la volanul unui microbuz de pe ruta 171 a ieşit pe contrasens şi s-a tamponat frontal cu un autocamion care se deplasa regulamentar din sens opus. În rezultatul impactului, şoferul camionului şi doi pasageri din microbuz au decedat, iar alte două persoane, care la fel se aflau în microbuz, s-au ales cu diferite traumatisme.

În urma leziunilor primite, şoferul recunoscut culpabil de producerea accidentului a pierdut 60 la sută din capacitatea de muncă. Acesta şi-a recunoscut integral vina.

Sentinţa este cu drept de atac în modul stabilit de lege.