Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Șeful CNI, Anatolie Donciu a…

Șeful CNI, Anatolie Donciu a renunțat să iasă în fața presei

Marți, 31 marti 2015, expiră termenul pentru depunerea declarațiilor cu privire la venituri și proprietăți a funcționarilor. cu această ocazie, șeful Comisiei Naționale de Integritate (CNI) avea programat un briefing de presă pentru ora 11.00. Totuși, aseară, reprezentanții instituției au remis presei o informație prin care se anunță că Donciu nu va mai ieși cu declarații.

„Stimați jurnaliști, cu părere de rău briefingul preconizat pe mâine la orele 11:00 din motive obiective nu va avea loc. Aceasta, în sine însă, nu anulează oferirea declarațiilor pentru presă, pe parcursul zilei de mâine, de către un reprezentant al instituției, în ceea ce privește expirarea termenului limită de prezentare a declarațiilor anuale”, se spune în mesaj.

Precizăm că, refuzul lui Anatolie Donciu de a discuta cu presa vine imediat după apariția pe www.zdg.md a unui articol în care membrii CNI îl acuză pe Donciu că ar fi intervenit într-un document votat de toți membrii Comisiei. Potrivit copiei unor documente parvenite la redacţia noastră, membrii Comisiei au votat în cazul unui demnitar un act final, iar Anatolie Donciu, preşedintele CNI, înainte de a trimite sesizarea către alte instituții, abilitate să ia măsuri, a exclus două puncte ce ţin de sesizarea a două instituţii de control în cazul unui credit oferit de Banca Socială.