Șeful–adjunct al Inspectoratului de Poliţie Râşcani va sta 30 de zile în arest la domiciliu

Andrei Grâu, șeful–adjunct al Inspectoratului de Poliţie Râşcani, va sta 30 de zile în arest la domiciliu. Decizia a fost luată astăzi, 25 iulie, de către magistrații Judecătoriei Buiucani. 

La 22 iulie, curent, magistrații au decis ca șeful Poli­ției Cri­mi­nale a Inspec­to­ra­tu­lui de Poli­ție Râș­cani, Con­stan­tin Beli­ban, să rămână în izo­la­to­rul CNA pen­tru încă 25 de zile.

Amin­tim că vice­co­mi­sa­rul şi şeful Poli­ţiei Cri­mi­nale a Inspec­to­ra­tu­lui de Poli­ţie Râş­cani au fost reţi­nuţi dumi­nică, 26 iunie, de pro­cu­ro­rii anti­co­ru­pţie şi ofi­ţe­rii CNA. Ambii sunt bănu­iţi de abuz în ser­vi­ciu, pen­tru lipsa de acţiuni prompte în inves­ti­ga­rea unui dublu omor. Dacă vor fi găsiţi vino­vaţi, cei doi riscă amendă de la 1000 la 2000 de uni­tăţi con­venţio­nale (20.000-40.000 de lei) sau închi­soare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu pri­va­rea de drep­tul de a ocupa anu­mite fun­cţii sau de a exer­cita o anu­mită acti­vi­tate pe un ter­men de la 5 la 10 ani.

Pro­cu­ra­tura Anti­co­ru­pţie anunță că s-a auto­se­si­zat în urma infor­ma­ţi­i­lor, apă­rute în presă, pre­cum că anga­ja­ţii Inspec­to­ra­tu­lui de Poli­ţie Râş­cani nu ar fi inter­prins măsu­rile nece­sare pen­tru inves­ti­ga­rea ope­ra­tivă a omo­ru­lui celor doi tineri din Niho­reni, raio­nul Râş­cani, pro­dus la 19 iunie, curent. Patru per­soane din cadrul IP Râş­cani au fost sus­pen­date din fun­cţie, pe peri­oada anche­tei, printr-un ordin al con­du­ce­rii Inspec­to­ra­tu­lui Gene­ral al Poli­ţiei.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *