Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Şef de secţie din cadrul…

Şef de secţie din cadrul Poliţiei de Frontieră trimis în judecată sub acuzaţia de corupţie

Procuratura Anticorupţie anunţă despre finalizarea urmăririi penale şi expedierea în instanţa de judecată a cauzei penale de învinuire a şefului secţiei nr.2 din cadrul Direcţiei investigaţii speciale a Departamentului Poliţie de Frontieră de comiterea coruperii pasive în proporţii deosebit de mari.

În cursul urmăririi penale procurorii au stabilit că, în august 2014, fiind implicat în investigarea unui caz de contrabandă, a pretins şi primit de la persoana bănuită de comiterea acestei infracţiuni 9.000 de dolari SUA. Pentru această sumă, poliţistul de frontieră urma să-i restituie bărbatului o parte din mărfurile ridicate în cadrul cauzei penale pentru a putea „scăpa” cu o simplă sancţiune contravenţională.

La demersul procurorilor, poliţistul de frontieră a fost suspendat provizoriu din funcţie, iar cauza penală de învinuire a acestuia a fost expediată pentru examinare Judecătoriei sect.Centru. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă de la 7 până la 15 ani de închisoare, amendă de până la 200 de mii de lei şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice de la 10 pînă la 15 ani.