Şef de secţie din cadrul Poliţiei de Frontieră trimis în judecată sub acuzaţia de corupţie

Procuratura Anticorupţie anunţă despre finalizarea urmăririi penale şi expedierea în instanţa de judecată a cauzei penale de învinuire a şefului secţiei nr.2 din cadrul Direcţiei investigaţii speciale a Departamentului Poliţie de Frontieră de comiterea coruperii pasive în proporţii deosebit de mari.

În cursul urmăririi penale procurorii au stabilit că, în august 2014, fiind implicat în investigarea unui caz de contrabandă, a pretins şi primit de la persoana bănuită de comiterea acestei infracţiuni 9.000 de dolari SUA. Pentru această sumă, poliţistul de frontieră urma să-i restituie bărbatului o parte din mărfurile ridicate în cadrul cauzei penale pentru a putea „scăpa” cu o simplă sancţiune contravenţională.

La demersul procurorilor, poliţistul de frontieră a fost suspendat provizoriu din funcţie, iar cauza penală de învinuire a acestuia a fost expediată pentru examinare Judecătoriei sect.Centru. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă de la 7 până la 15 ani de închisoare, amendă de până la 200 de mii de lei şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice de la 10 pînă la 15 ani.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *