Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Securitatea lui Nicolae Timofti este…

Securitatea lui Nicolae Timofti este prioritară accesului presei la ședințele CSM

Presa nu a avut acces la ședința de astăzi a Consiliului Superior al Magistraturii, din motive de securitate a președintelui țării, Nicolae Timofti. Reprezentanții presei au așteptat mai mult de două ore în fața instituției pentru a acede la ședința ordinară a magistraților. Motivul invocat de paza CSM, dar și de ofițerii Serviciului de Protecție și Pază de Stat, a fost vizita lui președitelui. Nimeni dintre reprezentanții CSM nu a prezentat o explicație oficială și nu a precizat dacă  prezența șefului statului este legată de un subiect de pe agenda de zi a ședinței.IMG_1102

Contactată de ZdG, reprezentanta Serviciului relații cu publicul și mass-media a CSM, Ala Otgon a declarat că vizita lui Nicolae Timofti nu a fost una oficială, de aceea nu a fost programată, iar măsurile de securitate nu au fost stabilite de CSM, ci de Serviciul de securitate al președintelui. Otgon a menționat că șeful statului a vizitat noul sediu al instituției și a avut loc după finalizarea ședinței.

Deși ședința a început la ora 9, iar mașina președintelui a ajuns la CSM la ora 11, jurnaliștilor nu le-a fost permis accesul. Pe agenda de zi au fost prevăzute 21 de subiecte, printre care examinarea Notei informative a judecătorului Judecătoriei Comerciale de Circumscripţie, Victor Orîndaş, referitoare la tentativa de influenţă necorespunzătoare. Un alt subiect a vizat demersul  directorului Serviciului de Informații și Securitate, Mihai Balan referitor la prelungirea termenului de verificare a unor judecători și candidați la funcția de judecător.