Principală  —  IMPORTANTE   —   Se va prezenta mâine Șor…

Se va prezenta mâine Șor la ședința de judecată de la CA Cahul? Răspunsul avocatului

Foto: Facebook/Ilan Șor

Procurorii ar urma să le solicite magistraților Curții de Apel Cahul emiterea unui mandat de arestare pe numele lui Ilan Șor, în cazul în care acesta nu se va prezenta la ședința de judecată programată pentru mâine, 19 iulie. Solicitarea procurorilor vine după ce deputatul nu s-a prezentat la ședința de judecată din 26 iunie.

Avocatul lui Ilan Șor, Iulian Balan, ne-a asigurat însă despre faptul că clientul său va fi prezent mâine la CA Cahul, asta deși Procuratura a anunțat anterior că deputatul Șor a părăsit țara prin Aeroportul Chișinău, fără a trece controlul vamal și cel de frontieră.

Contactat de Ziarul de Gardă, avocatul lui Șor a declarat că apărarea nu a depus nicio cerere de amânare a ședinței la CA Cahul.

Reporter: – Ați depus vreo cerere la Curtea de Apel Cahul?

Avocat: – Nu am depus nicio cerere.

R: – Înseamnă că ședința de mâine va avea loc?

A: – Dacă va avea loc sau nu, nu vă pot comunica.

R: – Ați luat legătura cu clientul dvs.? Se va prezenta acesta la ședința de mâine?

A: – Sigur că se va prezenta. Mai mult nu pot să vă comunic nimic.

Ilan Șor, în privința căruia este aplicată interdicția de a părăsi țara, a apărut în spațiul public pentru ultima oară la 12 iunie, în cadrul unei conferințe de presă. Se întâmpla cu două zile înainte ca PDM să cedeze puterea și să treacă în opoziție.

La 15 iunie, ministrul de Interne Andrei Năstase confirma că două avioane private au decolat de pe Aeroportul Internațional Chișinău în seara zilei de 14 iunie: la bordul uneia s-ar fi aflat familia lui Ilan Șor, iar la bordul celei de-a doua nave – „două persoane din anturajul acestui personaj”.

Ulterior, la 16 iulie, deputatul Ilan Șor nu s-a prezentat la ședința de judecată programată de Curtea de Apel Cahul, iar acuzatorii de stat au solicitat emiterea unui mandat de arest pe numele lui Ilan Șor și darea lui în căutare internațională.

La o lună de când Șor nu a apărut în spațiul public, Procuratura a emis un comunicat de presă în care informează că deputatul a trecut ilegal frontiera. Astfel, pentru trecerea ilegală a frontierei de stat, Ilan Șor ar putea fi pedepsit cu amendă, 200 de ore de muncă neremunerată în folosul comunităţii sau închisoare de până la 2 ani.