Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Schemă criminală de contrabandă, deconspirată…

Schemă criminală de contrabandă, deconspirată de către ofițerii SPIA

Ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, au deconspirat o schemă criminală de contrabandă în proporții desosebit de mari cu alcool etilic. De implicare în schema criminală care era practicată la frontiera moldo-ucraineană, sunt suspectați reprezentanți ai structurilor de forță din țară.

Ca urmare a acțiunilor speciale de investigații s-a stabilit că membrii grupării camuflau buteliile de alcool în sacii de sare alimentară, iar ulterior traversau frontiera.

În rezultatul acţiunilor întreprinse de către ofițerii Direcției combaterea corupției a SPIA al MAI, a fost identificat depozitul care era utilizat de către persoanele implicate în schemă, ca punct de descărcare-încărcare. În depozitul respectiv au fost depistate şi ridicate 44 de recipiente din plastic cu volumul de 1000 kg fiecare, 2200 de saci de masă plastică a câte 25 kg, fiecare cu sare alimentară şi două pompe electrice cu furtun destinate pompării lichidului.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală pentru contrabandă.

La moment se efectuează acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii suplimentare, în scopul stabilirii implicării angajaților structurilor de forță din țară, în această schemă criminală.