Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Rusia neagă reținerea lui Gheorghe…

Rusia neagă reținerea lui Gheorghe Cavcaliuc

Serviciul Grăniceri al Federației Ruse neagă informația potrivit căreia șeful interimar al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, ar fi reținut pe Aeroportul „Domodedovo”, scrie tass.ru.

„Gheroghe Cavcaliuc nu a fost reținut. Au fost efectuate procedurile de control la frontieră, fără a depăși normele legale stipulate în Hotărârea de Guvern aprobată la 2 februarie 2005, nr.50”, se menționează într-o declarație oficială a Serviciului de grăniceri din Rusia.

Amintim că ieri, 1 septembrie, Gheorghe Cavcaliuc a fost reținut la controlul pașapoartelor. După trei ore, Cavcaliuc a fost eliberat iar ulterior și-a putut continua drumul spre capitala Belarusului, Minsk. Grănicerii ruși și-ar fi motivat decizia prin faptul că acesta ar semăna cu o persoană dată în căutare internațională. Potrivit lui Cavcaliuc, această reținere aur putea fi legată de activitatea sa. În timpul activităţii, Gheorghe Cavcaliuc a descoperit o grupare specializată în falsificarea și punerea în circulație a circa două milioane de dolari, dar şi alte grupări implicate în comercializarea pe teritoriul Moldovei a substanțelor radioactive.

Menționăm că o delegație a R. Moldova, în frunte cu ministrul de Interne, Oleg Balan, participă la reuniunea şefilor ministerelor de Interne din CSI, de la Minsk.