Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Reţinuţi imediat după ce au…

Reţinuţi imediat după ce au furat din două şcoli

În dimineaţa zilei de 6 noiembrie curent, angajaţii IP Râşcani al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au reţinut pe urme fierbinţi doi tineri, după ce au pătruns în două instituţii de învăţământ din or. Cricova, de unde au furat două notebookuri.

Poliţia a fost alertată prin intermediul Serviciului specializat 902 de către paznicul şcolii, în vârstă de 78 ani. Indivizii s-au dovedit a fi cu vârstele de 20 şi respectiv 24 ani, anterior reţinuţi pentru infacţiuni analogice.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală şi speciale de investigaţii, poliţiştii au constatat că suspecţii au pătruns prin forţarea geamurilor din termopan, iar laptopurile le-au sustras din birourile administraţiei, deteriorând uşile de acces. Aceştia şi-au recunoscut vinovăţia, declarând cu lux de amănunte circumstaneţele comiterii furturilor din ambele instituţii. În context laptopurile au fost ridicate în calitate de probe delicte în cadrul acţiunilor de urmărire penală. Potrivit paznicului, aceştia erau cu feţele acoperite, iar în momentul când încercau să fugă de la locul faptei, l-ar fi agresat fizic.

Astfel a fost dispusă iniţierea unei cauze penale pentru jaf, care prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 până la 7 ani.