Principală  —  IMPORTANTE   —   Reținerea lui Morari, legată de…

Reținerea lui Morari, legată de o plângere depusă de Plahotniuc în privința lui Platon

Viorel Morari se află acum în izolatorul de urmărire penală din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău. Potrivit reprezentanților Procuraturii Generale, el a fost reținut pentru „abuz în serviciu” și „fals în actele publice”.

Adjunctul procurorului general, Ruslan Popov, a precizat pentru ZdG că reținerea acestuia are legătură cu investigarea furtului miliardului.

„Este vorba despre falsificarea unor documente procesuale din cadrul unei cauze penale, acte comise în luna martie 2017 și este legat de o plângere depusă de Vladimir Plahotniuc, în baza căreia a fost pornit ulterior un dosar penal pentru denunț calomnios în privința lui Veaceslav Platon și toate activitățile date vizau investigarea furtului miliardului”, a declarat Popov pentru ZdG.

Cazul este gestionat de un grup de procurori și ofițeri de urmărire penală, care este condus de procurorul Vladislav Căruceru din cadrul Direcției urmărire penală a PG.

Procurorul-șef suspendat al PA a fost reținut vineri, 10 ianuarie, în ziua în care PG a efectuat ultimele verificări la cele două procuraturi specializate, inițiate la 9 decembrie 2019.