Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Reacția lui Valeriu Triboi la…

Reacția lui Valeriu Triboi la articolul apărut în ZdG

Valeriu Triboi, viceministrul Economiei, a reacționat după ce Ziarul de Gardă a publicat o investigație întitulată „Milionarul de la economie cu afaceri şi proprietăţi ascunse”, în care acesta este acuzat de către un om de afaceri că, făcând uz de influenţa pe care o are, i-ar fi preluat businessul, înregistrând bunurile obţinute pe numele soţiei şi a mamei sale. Oficialul, care deţine proprietăţi de milioane, locuieşte într-o casă de lux care este înregistrată pe numele mamei sale, pensionară. Imobilul nu se regăseşte în declaraţia cu privire la venituri şi proprietăţi a acestuia.

Valeriu Triboi este unul din cei mai bogaţi din Guvernul Streleţ, deţinând terenuri, imobile şi afaceri de milioane, dar ascunde o parte din afaceri şi averi, înregistrându-le pe numele mamei sale, în vârstă de 74 de ani. Şi casa de lux în care locuieşte demnitarul aparţine, oficial, tot mamei sale.

Valeriu Triboi neagă acuzațiile care îi sunt aduse. „Acest pretins om de afaceri iarăși joacă după anumite interese. Nu am avut nicio relație financiară cu el niciodată. Din păcate este un om foarte dubios și la prima întâlnire mi-a propus niște lucruri foarte dubioase. Nu pot să spun a cui interese le reprezintă… Nu vreau să comentez pentru că e nevoie de un briefing special pe această temă. Dar repet: e un tip foarte dubios”, a subliniat viceministrul Economiei.