Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Publicarea declarațiilor de avere ale…

Publicarea declarațiilor de avere ale funcționarilor, până pe 3 noiembrie 2015

Comisia Națională de Integritate (CNI)anunță că a demarat procesul de scanare a declarațiilor cu privire la venituri și proprietate și de interese personale. Astfel, primele aproximativ 18 mii de declarații au fost transmise prestatorului de servicii pentru începerea procedurii de digitizare și procesare. În special, este vorba de 9154 declarații cu privire la venituri și proprietate și de 9199 declarații de interese personale depuse pentru anul 2014, care aparțin în mare parte reprezentanților administrației publice centrale ( Guvern, Președinție, Parlament ș.a.)

Prin urmare, la sfârșitul săptămânii viitoare declarațiile respective vor putea fi deja accesate pe portalul electronic www.declaratii.cni.md.

Conform contractului de prestare servicii, semnat la data de 20 iulie curent, declarațiile vor fi transmise spre scanare săptămânal, până la epuizarea volumului de declarații anuale, astfel încât procesul să fie finalizat cel târziu la 3 noiembrie.

Suma totală oferită de CNI pentru serviciile de digitizare și procesare a declarațiilor este de 798600 lei. Precizăm că și în acest an, procedura în cauză este asigurată de către Întreprinderea de Stat „Fiscservinform”, întreprindere care a fost desemnată câștigătoare a licitației publice organizate de CNI la 06.07.2015. Amintim, că în anul precedent pentru servicii similare CNI a achitat aceleiași firme 284 994 lei, iar procesul de digitizare și scanare a demarat în luna iunie.