Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Produse stomatologice, ascunse pentru a…

Produse stomatologice, ascunse pentru a fi transportate ilegal

Colaboratorii postului vamal Palanca au contracarat o tentatitvă de introducere ilicită a unui lot de produse stomatologice dentare și aparate pentru stomatologie.

Astfel, la pista de control „intrare autocare în R. Moldova” s-a prezentat un autocar ce efectua ruta regulată Odesa-Chișinău, la bordul căruia se aflau pasageri.

Șoferul și pasagerii au declarat că nu transportă bunuri sau mărfuri necesare a fi declarate. Ulterior, a fost dispus efectuarea contolului fizic detaliat a bunurilor și bagajelor localizate în compartimentul marfar.

Ca rezultat al controlului vamal efectuat asupra bagajului unui pasager, originar din Florești, au fost depistate produse stomatologice dentare și aparate pentru stomatologie, nedeclarate și dosite în vederea transportării ilicite a acestora.

Valoarea pe piață a lotului de marfă se estimează la peste 30 de mii de lei.

Materialele acumulate asupra cazului dat au fost remise Secției contracararea fraudelor vamale din cadrul Biroului vamal Bender. Marfa a fost reținută în vederea confiscării, iar contravenientul, urmează să achite o amendă în valoare de 3 mii de lei.