Procurorul general anticipează demisii după verificările de la PA și PCCOCS. Ce spune despre cazul lui Morari

Până la sfârșitul săptămânii curente vor fi prezentate concluziile verificărilor de o lună din cadrul celor două procuraturi specializate – Procuratura Anticorupție (PA) și Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), a anunțat procurorul general, Alexandr Stoianoglo, care, deși susține că este „prematur să vorbim despre asta”, crede că vor urma demisii.

Potrivit șefului Procuraturii Generale (PG), în prezent este „generalizată situația”.

„Cu regret, situația nu este prea plăcută pentru procuratură, pentru țară, pentru mine ca procuror general”, a completat el marți, 14 ianuarie, pentru presă.

Totodată, el a negat implicarea sa în decizia de reținere, în ultima zi de verificări, a procurorului-șef suspendat al PA, Viorel Morari.

„Nu comentez prostiile pe care le fac oamenii care au fost reținuți sau arestați. El are drepturile sale, poate ataca. Decizia de a-l reține și înaintarea demersului de arestare a fost adoptată de procurorul care investighează acest caz. Noi am respectat toate normele procesuale, am respectat legea. Ce pot să am cu el? Nu am lucrat în procuratură din 2007, în perioada asta nu am avut conexiuni cu Morari. Nimic personal”, a afirmat Stoianoglo.

Vineri, 10 ianuarie, în ziua când au fost încheiate verificările la cele două procuraturi specializate, procurorul-șef suspendat al PA, Viorel Morari, a fost reținut pentru 72 de ore, fiind bănuit de abuz de serviciu și fals în acte publice, acțiuni pe care le-ar fi săvârșit în martie 2017, când a înregistrat o plângere depusă de către Vlad Plahotniuc împotriva lui Veaceslav Platon, pe care, conform PG, „a înregistrat-o contrar cerinţelor legale, pornind un proces penal şi ulterior urmărirea penală şi falsificând în cauza penală mai multe acte procesuale”. Luni, 13 ianuarie, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a emis un mandat de arest preventiv pentru 20 de zile, până la 30 ianuarie.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *