Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Procurorii vor cere prelungirea mandatelor…

Procurorii vor cere prelungirea mandatelor de arestare pe numele celor doi învinuiţi în dosarul fraudelor bancare

Instanţa de la Buiucani urmează să se pronunţe astăzi, 9 octombrie, asupra prelungirii mandatului de arestare în privinţa unuia dintre administratorii companiei Caravita, iar luni, 12 octombrie – în privinţa fondatorului acesteia care se află, în prezent, în arest la domiciliu.

Amintim că ieri, 8 octombrie, mandatul de arestare pe numele unuia dintre învinuiţii în dosarul spălării de bani de la Banca de Economii, în care ar fi implicată compania Caravita, a fost prelungit cu 20 de zile. Şi directorul financiar, învinuită în acelaşi dosar, se află în stare de arest în izolatorul Centrului pentru 20 de zile.

O altă decizie privind schimbarea măsurii preventive a fost luată ieri şi de Curtea de Apel în dosarul licitaţiilor trucate. Instanţa de recurs a casat încheierea judecătorului de instrucţie de la Buiucani, care l-a plasat pe omul de afaceri învinuit în acest dosar în arest pentru 90 de zile şi l-a plasat în arest la domiciliu pentru 20 de zile. Decizia a fost luată după ce avocaţii învinuitului au contestat încheierea primei instanţe la Curtea de Apel.

Menționăm că, acum câteva luni, CNA şi procurorii au operat mai multe acţiuni în dosarele fraudelor de la BEM şi cel al licitaţiilor trucate, 20 de persoane fiind reţinute şi arestate. În prezent, ambele cazuri sunt aproape de final, iar în timpul apropiat acestea vor ajunge în instanţa de judecată. În total, aproximativ 60 de persoane figurează în calitate de bănuiţi sau învinuiţi în aceste dosare.