Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Procuror, luat sub strajă din…

Procuror, luat sub strajă din sala de judecată

Procuratura Anticorupţie anunţă despre condamnarea la 7 ani de detenţie a unui procuror din cadrul Procuraturii raionului Floreşti, reţinut acum doi ani pentru corupere pasivă. Acesta a fost luat sub strajă din sala de judecată. De asemenea, inculpatul a fost amendat cu 20 de mii de lei şi privat de dreptul de a ocupa funcţii publice timp de 3 ani.

Respectiva cauză penală a fost declanşată, prin dispoziția Procurorului General, în baza unei plângeri depuse de către o avocată stagiară.

Potrivit petiţionarei, procurorul i-ar fi extorcat 8 mii de lei pentru a nu deschide dosar penal în privinţa acesteia şi a nu sesiza Uniunea Avocaţilor pe motiv că, fără a avea drept, avocata participa în procese penale. Procurorul a fost reţinut, în flagrant, imediat după primirea banilor.

De notat că recent, alţi doi procurori, unul din Ocniţa şi celălalt din Floreşti au fost deja condamnaţi pentru acţiuni coruptibile, iar, pe rolul instanţei de judecată se află o cauză penală de învinuire a unui procuror din Nisporeni, care, la fel a fost documentat pentru fapte de corupere pasivă.