Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Procuratura Anticorupție explică: în ce…

Procuratura Anticorupție explică: în ce dosar este vizat Iurie Chirinciuc

Viorel Morari

Procuratura Anticorupție (PA) a venit cu o reacție la declarațiile făcute astăzi de către liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu.

„Am considerat necesar să vin cu anumite explicații referitor la reținerile din ultima perioadă… Nu comentez nicio declarație parvenită de la o persoană politică, pentru că politicienii au drept scop ridicarea propriei imagini, în timp ce procurorii sunt obligați să aducă probe care demonstrează vinovăția sau lipsa lor”, a menționat Viorel Morari, șeful PA.

De asemenea, acesta a menționat că cei reținuți au statut de bănuiți, atâta timp cât instanța de judecată nu-i va declara vinovați. „Referitor la ministrul Transporturilor: acesta este cercetat penal într-un dosar în care figurează trei capete de acuzare. În primul rând – pentru acțiuni de corupție pasivă; doi – abuz de serviciu privind construirea unui drum din Ungheni; trei –  este bănuit pentru extragerea ilegală a resurselor minerale”, a enumerat Morari.

„Când mi-am depus candidatura la funcția de șef al PA am fost conștient că se vor face tot felul de speculații, dar îmi asum măsurile pe care le facem… Trebuie să înțelegem că: sau schimbăm noi realitatea, sau ne schimbă ea pe noi”, a conchis șeful Procuraturii Anticorupție.

Potrivit lui Ghimpu, acuzațiile ce i se aduc lui Chirinciuc în ordonanță nu au nimic în comun cu informațiile din comunicatul CNA remis presei ieri, 27 aprilie, după ce ministrul Chirinciuc a fost reținut. Partidul Liberal a publicat un comunicat în care explică neconcordanțele din comunicatul CNA și ordonanța de recunoaștere în calitate de bănuit a lui Iurie Chirinciuc.