Procuratura Anticorupție a expediat în judecată cauza penală a fostului Prim-adjunct al Procurorului General, acuzat de depăşirea atribuţiilor de serviciu

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauza penală de învinuire a fostului Prim-adjunct al Procurorului General,  acesta fiind acuzat de depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Din materialul probator, acumulat pe caz rezultă că în perioada în care inculpatul deţinea funcţia de prim-adjunct al Procurorului General, ar fi dispus, ilegal, transferul dosarului de învinuire a interlopului Grigore Caramalac pe adresa organelor competente ale Federaţiei Ruse, unde a fost clasată de către autorităţile acestui stat.

Pe 21 septembrie curent, Procuratura Generală a dispus anularea ordonanţei prin care a fost dispusă transmiterea cauzei penale de învinuire a lui Grigore Caramalac către autorităţile Federaţiei Ruse, astfel fiind reluată urmărirea penală în privinţa interlopului. În prezent, procurorii întreprind acţiuni pentru restabilirea materialelor dosarului care ar permite tragerea la răspundere a interlopului Caramalac pentru comiterea unor crime deosebit de grave.

La trei ani de la comi­te­rea fap­tei, Pro­cu­ra­tu­ra Anti­co­ru­pţie l-a reţi­nut, în dimi­nea­ţa zilei de marţi, 11 octom­brie, pe Andrei Pân­tea, fost prim-adjunct al pro­cu­ro­ru­lui gene­ral. Pro­cu­ro­rii au con­sta­tat în acţiu­ni­le ex-procurorului „depă­şi­rea atri­bu­ţi­i­lor de ser­vi­ciu”, după ce Pân­tea a dis­pus tri­mi­te­rea dosa­re­lor pena­le de pe nume­le „hoţu­lui în lege” Gri­go­re Cara­ma­lac, des­chi­se în R. Mol­do­va, în adre­sa orga­ne­lor de drept din Fede­ra­ţia Rusă, care, în febru­a­rie 2015, le-au cla­sat.

Citiți și: 

Procurorii implicaţi în dosarul Caramalac 

Ex-procurorul Andrei Pântea explică de ce a trimis dosarul lui Karamalak la Moscova 

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Haritina din Cetatea Tighina

    Numai Re-Unirea noastră cu patria-mamă România Mare europeană
    ne este Salvarea de teroarea roșie mafiotică dondonistă !

    • ciubuc ion

      ”VA IUBESC FRATI ROMANI”,DAR FIECARE CU STATUL LUI,ROMANII CU ROMANIA,MOLDOVENII CU MOLDOVA,CARE PUTEA FI MOLDOVA MARE DACA RUSII LA 1812 LUAU DE LA TURCIA TOATA MOLDOVA ,NU NUMAI PANA LA PRUT,ASA A DECLARAT MANCURTUL NOSTRU PRESEDINTE AUTO DECLARAT ANTUNIONIST,DAR NU ANTIROMAN,,,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *