Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Președintele „Unirea-ODIP”, amendat pentru că…

Președintele „Unirea-ODIP”, amendat pentru că a blocat strada în timpul Marșului Centenar

Președintele Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, a fost amendat pentru că ar fi blocat intenționat strada la Marșul Centenar, care a avut loc pe 1 septembrie, la Chișinău. Unionistul spune că va contesta la Curtea de Apel amenda de 1500 de lei care i-a fost aplicată.

„Ne pare rău că aspectul cel mai important, și anume violența la care am fost supuși de polițiști, nu a fost luat în considerație de oamenii legii. Iar apelul fals la 112 nu este cercetat nici până în prezent. Vom contesta amenda! Luptăm în continuare pentru dreptate. Surprinzător este faptul că toți martorii din dosar sunt polițiști și menționează faptul că a fost blocat traseul Chișinău-Strășeni. Cu toate acestea, din imagini se vede că strada nu a fost blocată, iar mașinile circulau liber”, a declarat liderul unionist, Vlad Bilețchi.

La 1 septembrie, participanţii Marşului Centenar s-au întâlnit în Piaţa Marii Adunări Naţionale. La scurt timp, s-a anunțat că trei autocare tricolore, simbol al Marșului Centenar, aduse pentru o expoziției în PMAN, au fost reținute în sectorul Buiucani. În rezultat, manifestanții au pornit în întâmpinarea autocarelor. Ajunși acolo,  au aflat că mijloacele de transport au fost duse de la Uzina de Tractoare „Tracom” la intrarea în Chișinău pe strada Ieşilor „Nord–Vest”. După ce au ajuns la ultimul punct de destinație, li s-a zis că autobuzele au fost transportate la intrarea de la Vatra.

Mai mulți unioniști care au mers la intrarea de la Vatra, la o distanță de circa 30 km de Chișinău, în întâmpinarea autocarelor tricolore, au fost puși la pământ de către reprezentanții forțelor de ordine a Ministerului Afacerilor Interne. Ulterior, fără a explica cauza blocării autocarelor, forțele de ordine le-au transferat la Cojușna și apoi, la Strășeni.

În cele din urmă, poliția a anunțat că au fost mai multe sunete la nr. 112, în care au fost anunțați că în autocare ar fi obiecte periculoase, motiv pentru care le-au interzis șoferilor accesul în PMAN.