Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Președintele interimar al CSM, despre…

Președintele interimar al CSM, despre lipsa de cvorum la ședințe: „Se creează impresia că sunt intenționat boicotate”

Ședința Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), convocată astăzi, 22 octombrie, de către membrii care au fost revocați din funcție în cadrul Adunării generale a judecătorilor din 27 septembrie, nu a avut loc din lipsă de cvorum. Situația de astăzi se repetă, după ce la 17 octombrie ședința a fost amânată din același motiv.

Potrivit președintelui interimar al CSM, Dorel Musteață, convocarea celor două ședințe a eșuat pentru că s-ar încerca intenționat boicotarea acestora.

„Pentru ședința de astăzi, opt membri ai CSM au confirmat prezența, însă un membru, care a confirmat prezența, și anume membrul desemnat de Parlament, domnul Ion Postu, atât ședința trecută nu a avut loc din cauza neprezenței acestuia, cât și ședința de astăzi. Fiind telefonat, dumnealui a spus că nu poate să se prezinte. Am telefonat să convenim să amânăm pentru o altă oră, însă nu a mai răspuns la telefon. Se creează impresia că ședințele CSM sunt intenționat boicotate și se încearcă de a face ca CSM să nu fie lucrativ”, a declarat Musteață în debutul ședinței CSM.

Ziarul de Gardă a încercat să ia legătură cu Ion Postu pentru o reacție, însă membrul CSM are telefonul deconectat.

Membrii CSM au fost revocați din funcție la 27 septembrie de către Adunarea generală extraordinară a judecătorilor, organizată la inițiativa a 87 de magistrați, în urma unei hotărâri emise de Curtea de Apel Chișinău. Membrii CSM nu au recunoscut însă deciziile luate la Adunarea generală a judecătorilor, solicitând în instanță anularea hotărârilor prin care le-au fost ridicate mandatele.