Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Popa: „Judecătorul Pavliuc face niște…

Popa: „Judecătorul Pavliuc face niște declarații false”

Ghenadie Pavliuc este judecătorul care examinează astăzi solicitarea procurorilor de a prelungi mandatul de arest pe numele fostului premier Vlad Filat.

„Pavliuc face niște declarații false, precum clientul meu s-ar fi eschivat de la ședințele de judecată”, a declarat avocatul lui Vlad Filat Igor Popa.

Totodată, acesta a anunțat că a solicitat recuzarea judecătorul care examineză demersul procurorilor privind prelungirea mandatului de arestare a lui Vlad Filat, pentru că acesta ar fi o rudă a democratului Marian Lupu.

Amintim că astăzi, la ședința Judecătoriei Buiucani, procurorii au cerut prelungirea mandatului de arest a lui Vlad Filat cu încă 30 de zile.

Menționăm că la 15 octombrie, curent, deputații din Parlament au votat ridicarea imunității liderului PLDM Vlad Filat. După ședința parlamentară, politicianul a fost escortat de către ofițerii CNA la sediul instituției unde a fost reținut pentru 72 de ore.

Ulterior, pe 18 octombrie cu doar câteva ore înainte de expirarea termenului, Judecătoria Buiucani i-a aplicat un mandat de arest preventiv pentru 30 de zile. La 23 octombrie, Curtea de Apel a decis menținerea deciziei Judecătoriei Buiucani.