Polițiștii i-au atacat cu gaze lacrimogene pe protestatarii care au venit să-l susțină pe Gheorghe Petic

Oamenii care au protestat în fața Judecătoriei Orhei împotriva condamnării lui Gheorghe Petic au fost atacați cu gaze lacrimogene de către forțele de ordine. Câteva ambulanțe s-au deplasat la fața locului pentru a le acorda ajutor.

În timp ce Gheorghe Petic era escortat cu o mașină a poliției oamenii legii i-au izolat pe protestatarii care scandau „Rușine”. O parte dintre protestatari au fost în acel moment stropiți cu gaze lacrimogene.

Cum motivează poliția utilizarea gazelor lacrimogene la protestul de susținere a lui Gheorghe Petic

Gheorghe Petic a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Orhei la trei ani și șase luni de închisoare cu executare.

Instanța l-a recunoscut culpabil și i-a stabilit o pedeapsă în mărime de 30 de mii de lei amendă și trei ani și sase luni de închisoare în penitenciar de tip semiînchis. Consider că Gheorghe Petic este un deținut politic”, a declarat Adrian Cojocaru, unul dintre avocații lui Petic.

Deputatul Blocului ACUM, Alexandru Slusari, susține că i-a fost îngrădit accesul în sala de judecată, iar reprezentanții mass-media ar fi fost bruscați: „Eu datorită legitimației am avut acces. Nu mi s-a permis acces în sală. Am vrut să îl întrebăm cum se simte. Nu ni s-a permis”.

Gheorghe Petic, condamnat de prima instanță la trei ani și șase luni de închisoare


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *