Poliţist, condamnat şi luat sub strajă din sala de judecată

Un ofițer principal de sector din cadrul Inspectoratului de Poliţie din Soroca a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru comiterea traficului de influenţă. Inculpatul a fost privat de dreptul de a ocupa funcţii publice timp de 3 ani şi luat sub strajă din sala de judecată, la pronunţarea sentintei.

Operaţiunea de reţinere a poliţistului a avut loc în luna februarie curent, în incinta Inspectoratului de Poliţie Soroca, în momentul în care acesta, împreună cu un coleg de serviciu, primeau 6 mii lei de la două persoane.

Potrivit celor constatate de anchetă, cei doi poliţişti au pretins prin extorcare de la doi locuitori ai raionului Soroca sume a cîte 3000 de lei fiecare pentru a nu-i trage la răspundere penală pentru acţiuni huliganice şi rezolvarea în favoarea acestora a chestiunii cu privire la răspunderea contravenţională.

Colegul inculpatului şi-a primit pedeapsa mai devreme, după ce a încheiat cu procurorul acord de recunoaştere a vinovăţiei, iar instanţa de judecată l-a condamnat la 2 ani închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice timp de 2 ani.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *