Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Poliţist, condamnat şi luat sub…

Poliţist, condamnat şi luat sub strajă din sala de judecată

Un ofițer principal de sector din cadrul Inspectoratului de Poliţie din Soroca a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru comiterea traficului de influenţă. Inculpatul a fost privat de dreptul de a ocupa funcţii publice timp de 3 ani şi luat sub strajă din sala de judecată, la pronunţarea sentintei.

Operaţiunea de reţinere a poliţistului a avut loc în luna februarie curent, în incinta Inspectoratului de Poliţie Soroca, în momentul în care acesta, împreună cu un coleg de serviciu, primeau 6 mii lei de la două persoane.

Potrivit celor constatate de anchetă, cei doi poliţişti au pretins prin extorcare de la doi locuitori ai raionului Soroca sume a cîte 3000 de lei fiecare pentru a nu-i trage la răspundere penală pentru acţiuni huliganice şi rezolvarea în favoarea acestora a chestiunii cu privire la răspunderea contravenţională.

Colegul inculpatului şi-a primit pedeapsa mai devreme, după ce a încheiat cu procurorul acord de recunoaştere a vinovăţiei, iar instanţa de judecată l-a condamnat la 2 ani închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice timp de 2 ani.