Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Poliția a reținut o grupare…

Poliția a reținut o grupare specializată în falsificarea banilor

Poliția a reținut o grupare specializată în falsificarea banilor. Din grupare fac parte 11 persoane, cu vârsta cuprinsă între 19 și respectiv 43 de ani, domiciliați în mun. Chișinău, orașul Ungheni, Nisporeni și județul Bacău, România, suspectați de fabricarea și punerea în circulație a semnelor bănești false.

Astfel, în urma investigațiilor efectuate de către oamenii legii, s-a stabilit că din grupare fac parte 3 cetățeni români și 7 moldoveni, care introduceau în Moldova bani prin contrabandă din Uniunea Europeană.

Totodată, la 2 iunie curent, Poliția din orașul Iași, România, au reținut în flagrant, doi membri ai grupării, cetățeni moldoveni, în timp ce achiziționau 2 000 de euro falși de la un cetățean român.

Ca urmare a perchezițiilor desfășurate concomitent atât pe teritoriul României cât și în R. Moldova, la domiciliile și în automobilele suspecților au fost depistate și ridicate telefoane mobile, tehnică de calcul, euro falși și sume de bani provenite din activitatea infracțională.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru fabricarea sau punerea în circulație a semnelor bănești false sau a titlurilor de valoare falsă. În caz că vor fi găsiți vinovați, persoanele riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani, iar persoana juridică se pedepsește cu amendă în mărime de la 20 000 la 60 000 de lei, cu privarea de drepturi de a exercita o anumită activitate.