Poliția a reținut o grupare specializată în falsificarea banilor

Poliția a reținut o grupare specializată în falsificarea banilor. Din grupare fac parte 11 persoane, cu vârsta cuprinsă între 19 și respectiv 43 de ani, domiciliați în mun. Chișinău, orașul Ungheni, Nisporeni și județul Bacău, România, suspectați de fabricarea și punerea în circulație a semnelor bănești false.

Astfel, în urma investigațiilor efectuate de către oamenii legii, s-a stabilit că din grupare fac parte 3 cetățeni români și 7 moldoveni, care introduceau în Moldova bani prin contrabandă din Uniunea Europeană.

Totodată, la 2 iunie curent, Poliția din orașul Iași, România, au reținut în flagrant, doi membri ai grupării, cetățeni moldoveni, în timp ce achiziționau 2 000 de euro falși de la un cetățean român.

Ca urmare a perchezițiilor desfășurate concomitent atât pe teritoriul României cât și în R. Moldova, la domiciliile și în automobilele suspecților au fost depistate și ridicate telefoane mobile, tehnică de calcul, euro falși și sume de bani provenite din activitatea infracțională.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru fabricarea sau punerea în circulație a semnelor bănești false sau a titlurilor de valoare falsă. În caz că vor fi găsiți vinovați, persoanele riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani, iar persoana juridică se pedepsește cu amendă în mărime de la 20 000 la 60 000 de lei, cu privarea de drepturi de a exercita o anumită activitate.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *