PG verifică acuzațiile făcute la ședința Parlamentului

Procuratura Generală a dispus verificarea acuzațiilor, lansate în cadrul ședinței Parlamentului din 15 octombrie curent, privind fraudele majore în activitatea unor întreprinderi cu capital de stat și cu dominație pe piață.

Astfel, vor fi întreprinse acțiuni de documentare și evaluare procesual-penală a încălcărilor legislației invocate în activitatea întreprinderilor de stat/cu capital de stat din domeniul telecomunicațiilor (Moldtelecom), energeticii (MoldovaGaz, întreprinderi de producere și transport a energiei electrice), de prestare a serviciilor în domeniul transportului aerian (Aeroport, Air-Moldova) precum și a unor întreprinderi care au situație dominantă pe piața achiziției și exportului deșeurilor metalice (metale feroase, deșeuri industriale ș.a.).

În cadrul investigațiilor și proceselor penale corespunzătoare urmează a fi întreprinse toate măsurile prevăzute de legislație pentru acumularea informațiilor, documentelor, deciziilor, rapoartelor și constatărilor doveditoare privind pretinsele fraude, cu ulterioară încadrare penală în cazul constatării elementelor de infracțiuni în domeniu.

Rezultatele investigațiilor vor fi prezentate Procuraturii Generale imediat după finalizarea lor, cu ulterioară informare publică despre anchetele demarate.

În paralel, vor fi asigurate verificări privind gestiunea dosarelor penale aflate în anchetă sau la faza judiciară, care vizează infracțiuni comise în domeniile enunțate.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Nikodim

    Furturile banilor trebuie cercetate in complex, concomitent. Fiindca banii dintr-un loc erau spalati in alt loc. Dacă ghemul financiar nu este dezlînat pînă la capăt și final logic, atunci care a fost rostul spectacolului din 15 octom din legislativ ???

  2. Simion

    Hai, iute cu matura si cu sapa, Progenitura Generala1Daca intra la racoarea bossu’ PG si al tutuLORA, inseamna ca Republica Mafia are o sansa sa se bucure. Or, neatingerea chistocului asta de om analfabet, Plaha, permite acoperirea urmelor ca matele rahatul, ca arderea dosarelor BEM in padurea de la Ialoveni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *