PG investighează informațiile publicate de presă în care este vizat Viorel Morari

Informațiile apărute în spațiul public, precum că Viorel Morari, fostul șef PA, ar fi implicat în preluarea unei afaceri de succes, sunt verificate de procurori în cadrul unui control, dispus de șeful Procuraturii Generale, Eduard Harunjen.

„Procurorul General a dispus efectuarea unui control, în prezent, aflat în derulare. Procurorii responsabili de verificări investigheaze informaţiile pentru a da o apreciere legală celor constatate in consecinţă. Despre rezultatele controlului, publicul va fi informat suplimentar”, precizează pentru ZdG procurora Maria Vieru, contactată pentru a solicita o reacție la subiect a procurorului general.

Reprezentanții instituției nu ne-au oferit un comentariu, întrebați dacă cererea de demisie a lui Viorel Morari vine anume după materialele apărute în spațiul public.

Viorel Morari a fost eliberat din funcția de șef al PA la 26 aprilie, după ce a depus o cerere de demisie în acest sens. Acesta nu a enunțat motivul, dar plecarea sa vine la scurt timp după ce presa a făcut publice niște scrisori anonime care ar aduce acuzații la adresa lui Viorel Morari referitor la implicarea acestuia într-un atac raider asupra companiei „Molinart Grup”.

Prin Ordinul din 26 aprilie a șefului PG, Viorel Morari a fost transferat în calitate de procuror în Secția unificare a practicii în domeniul reprezentării învinuirii în instanţele de judecată a Procuraturii Generale.

Noua funcție a lui Viorel Morari după ce a demisionat de la șefia PA

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. В прокуроры ?))))Не отстранён ,а продолжает трудиться ?Непотопляемый …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *