Principală  —  IMPORTANTE   —   Percheziții la domiciliul omului de…

Percheziții la domiciliul omului de afaceri Alexandru Vîlcu, care în 2020 a devenit asociat la compania care deține magazine duty free, în dosarul penal ce vizează procesul de achiziționare a blanchetelor

Procurorii anticorupție în comun cu ofițerii Serviciului Informații și Securitate (SIS), Centrului Național Anticorupție (CNA) și Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI efectuează marți, 3 mai, percheziții la domiciliul unui om de afaceri.

Potrivit surselor ZdG din cadrul organelor de drept, descinderi au loc la domiciliul omului de afaceri Alexandru Vîlcu, vizat în dosarul penal cu privire la procesul de achiziționare a blanchetelor.

ZdG a scris anterior că Alexandru Vîlcu este fondator sau cofondator a 10 firme înregistrate în R. Moldova și este cunoscut drept un apropiat al fostului președinte al R. Moldova socialistul Igor Dodon. În iunie 2020, acesta a devenit asociat și la „DFM” SRL, fostă companie din grupul Șor, cu activități în domeniul magazinelor duty-free. Vîlcu este și unul dintre proprietarii companiei „Gările Auto Moderne”, firmă care gestionează Gările Auto din Chișinău.

În 2021, reprezentanții companiei „Central House”, care este proprietara a 13 construcții amplasate în perimetrul „Gării Auto Chișinău”, evaluate în anul 2017 la aproximativ 60 de milioane de lei, au acuzat că ar fi supusă unui „atac raider” prin care persoane importante, inclusiv cu implicare și afiliere politică, ar încerca să preia controlul asupra firmei.

Reprezentanții companiei „Central House” declarau că în spatele „atacului raider” ar sta omul de afaceri Alexandru Vîlcu, care este fondator, cofondator sau administrator la nu mai puțin 10 firme înregistrate în R. Moldova și Vladimir Andronachi, fost deputat al Partidului Democrat din Moldova (PDM), ex-deputat neafiliat. Reprezentanții „Central House” susțineau că Alexandru Vîlcu ar sta și în spatele „Ubicuit Grup”, firmă care are aceeași adresă juridică cu mai multe companii gestionate de Vîlcu.

Atunci, Vîlcu a negat toate acuzațiile care i-au fost aduse. Detalii aici

Procurorii au anunțat că fostul director al Agenției Servicii Publice (ASP), Serghei Railean, a fost reținut pentru 72 de ore într-un dosar penal pentru abuz de serviciu ce vizează procesul de achiziționare a blanchetelor. Detalii aici