Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Pedeapsă menţinută - restul vieţii…

Pedeapsă menţinută – restul vieţii după gratii pentru autorii omorului prin stropire cu acid a unei tinere

Autorii omorului prin stropire cu acid a unei tinere din capitală vor rămâne după gratii pentru tot restul vieții. Decizia a fost luată de către magistrații Curții de Apel după ce avocații inculpaților au solicitat casarea sentinţei primei instanţe şi pronunţarea unei hotărâri, prin care unul dintre clienţii acestora să fie achitat, iar în privinţa celuilalt – recalificarea faptelor pentru o pedeapsă mai blândă, anunță Procuratura Generală printr-un comunicat de presă.

„Procurorii au adus însă suficiente probe întru confirmarea vinovăţiei inculpaţilor şi Colegiul penal al Curţii de Apel Chişinău a respins ca nefondat apelul apărătorilor în interesele inculpaţilor, cu menţinerea sentinţei contestate în vigoare”, susține  Maria Vieru, şefă a serviciului de presă al Procuraturii Generale.

Crima a avut loc în decembrie 2014, în sectorul Râşcani al capitalei, când Taisia Brânză, o tânără de 29 ani, a revenit acasă din oraş. După ce a intrat în scara blocului unde locuia, aceasta a fost stropită pe faţă cu acid. În rezultatul arsurilor grave primite, Taisia a decedat peste câteva ore la spital.

Inculpaţii au fost reţinuţi a două zi după comiterea crimei. Aceştia s-au dovedit a fi fostul iubit al fetei, Andrei Zlobin, care a comandat crima, supărat că ea ar fi intenţionat să plece la muncă în Dubai. Cel care a executat omorul prin stropirea victimei cu acid este un amic de-al fostului iubit al victimei, care a fost convins, pentru o sumă de bani, să sperie, în acest mod fata.

Decizia este definitivă însă poate fi contestată cu recurs la Curtea Supremă de Justiţie.

Aici puteți găsi un articol ZdG despre cazul Taisiei Brânză