Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Vladimir Cebotari susține candidatura Maiei…

Vladimir Cebotari susține candidatura Maiei Sandu la prezidențiale. Mesajul transmis de deputatul PRO Moldova

Deputatul PRO Moldova, Vladimir Cebotari, a transmis un mesaj prin care își anunță susținerea față de candidatura liderei Partidului Acțiune și Solidaritate(PAS), Maia Sandu la alegerile prezidențiale de duminică, 1 noiembrie.

Țara și oamenii au nevoie de schimbare, iar schimbarea începe de la schimbarea guvernării. Acum trebuie să îl schimbăm pe Dodon! Ieri am petrecut consultații cu colegii din Organizația Municipiului Chișinău a Partidului Pro Moldova. Decizia noastră unanimă este să mobilizăm masiv membrii noștri, simpatizanții noștri și să îndemnăm toți cetățenii să o votăm la funcția de Președinte al Republicii Moldova pe MAIA SANDU.

Funcția de Președinte al Republicii Moldova este una simbolică, de administrare a afacerilor externe dar și de numire în funcție a persoanelor care înfăptuiesc justiția. Suntem convinși că MAIA SANDU va scoate țara din izolarea internațională în care a băgat-o Igor Dodon. Suntem convinși că MAIA SANDU nu va numi în funcții în justiție persoane compromise și corupte. Să arătăm lumii întregi că nouă ne pasă și că vrem să construim o altfel de țară, mai bună
”, susține Cebotari.

La sfârșitul săptămânii trecute patru deputați au părăsit formațiunea PRO Moldova. Este vorba de Sergiu Sîrbu, Eleonora Graur, Grigore Repeșciuc și Ruxanda Glava. Aceștia au anunțat că vor activa în continuare ca deputați neafiliați.

Totodată, acum două săptămână, deputații care au părăsit formațiunea PRO Moldova au anunțat că o vor susține pe candidata Partidului Șor, Violeta Ivanov, la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

De menționat că, la mijlocul lunii februarie curent, deputații Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Eleonora Graur, Vladimir Cebotari, Corneliu Padnevici și Grigore Repeșciuc au anunțat că părăsesc fracțiunea parlamentară a PDM și formează un alt grup parlamentar. Ulterior, grupul a devenit partid, sub denumirea de partidul PRO Moldova.

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 1 noiembrie 2020. În cursă sunt înregistrați opt concurenți electorali, dintre care șapte desemnați de formațiuni politice și actualul președinte al țării, în calitate de candidat independent. Pentru a fi declarat valabil, la scrutin trebuie să participe cel puțin 1/3 din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale.

Lista candidaților:

  1. Renato Usatîi, Partidul Politic „Partidul Nostru”.
  2. Andrei Năstase, Partidul Politic – Platforma Demnitate și Adevăr
  3. Tudor Deliu, Partidul Liberal Democrat din R. Moldova
  4. Igor Dodon, Adunarea cetățenilor
  5. Violeta Ivanov, Partidul Politic „Șor”
  6. Maia Sandu, Partidul Acțiune și Solidaritate
  7. Octavian Țîcu, Partidul Unității Naționale
  8. Dorin Chirtoacă, Mișcăea Politică UNIREA.