Pașapoartele românești, mai sigure. Noile documente au zeci de elemente de siguranță

Cetățenii români care vor să călătorească în străinătate pot obţine de acum paşapoarte mai sigure, aproape imposibil de falsificat. Acestea conțin elemente de siguranță precum fire tricolore sau cu triplă fluorescență, dar și imagini inedite din România. Tehnologia de redare a fotografiilor permite vizualizarea mai multor imagini, în funcție de unghiul din care sunt privite, scrie tvr.ro.

Printre cele 65 de elemente de siguranță care fac pașapoartele românești aproape imposibil de falsificat sunt desene stilizate, micro-texte și elemente realizate prin nanotehnologie. Acestea sunt permanent îmbunătățite, pe măsură ce tehnica avansează. Documentele au acum și un design deosebit, inspirat de pașapoartele finlandeze.În noile pașapoarte, fiecare filă are inscripționat un obiectiv turistic din România, cum ar fi Delta Dunării sau orașul Sighișoara. Cele mai multe dintre elementele de siguranță nu sunt însă vizibile cu ochiul liber, ci doar cu dispozitive speciale. Costurile rămân aceleași. Pașapoartele aflate acum în circulație pot fi folosite până la data de expirare înscrisă pe document.

Și alte acte de stare civilă ar putea fi modificate. Un proiect de lege prevede că părinții nu vor putea da mai mult de 3 prenume copiilor, iar certificatele de căsătorie plastifiate vor fi considerate nule.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *