Părinții care au vrut să-și vândă copilul au fost condamnați

Părinții care au vrut să-și vândă copilul de 12 zile au fost condamnați la ani grei de închisoare. Ieri 2 august, magistrații Judecătoriei Hînceşti au finalizat examinarea cauzei penale, expediată în instanță de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale, privind învinuirea a trei persoane pe faptul traficului de copii.

Potrivit dispozitivului sentinţei, cei doi părinți au fost condamnaţi la 15 şi respectiv 17 ani închisoare, iar complicele lor, o cetățeana Germaniei la – 18 ani închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

„La sfârşitul anului 2016 și până la 15 februarie 2017, doi cetățeni ai R. Moldova, părinţi ai unui minor de 12 zile, au primit plăți şi beneficii de la o cet. a Germaniei, pentru a obţine de la aceștia consimţământul în vederea transmiterii bebeluşului ultimei, care, după ce a primit copilul, l-a adăpostit pe parcursul a 8 zile într-un apartament închiriat în mun. Bălți şi ulterior, l-a transportat până la PTFS Leuşeni – Albiţa, direcția ieșire, destinația fiind Germania. Acţiunile date au fost comise în scopul adopţiei ilegale”, susțin reprezentanții Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, care au şi reprezentat învinuirea în instanţa de judecată.

Sentinţa este cu drept de atac la Curtea de Apel Chişinău, dar procurorii o consideră echitabilă faptelor comise de către inculpați.

Amintim că, la 15 februarie, în jurul orei 14:30, în punctul de trecere a frontierei Leuşeni, s-au prezentat trei persoane, doi bărbaţi cu dublă cetăţenie, a R. Moldova şi a României, şi o cetăţeancă a Germaniei, care aveau cu ei un copil străin, născut pe data de 3 februarie 2017. Persoanele au prezentat suplimentar actelor de călătorie pentru copil şi procura eliberată de un notar din Bălţi, în care tatăl bebeluşului își exprimă consimţământul pentru ca cetăţeana Germaniei să-l însoţească „la odihnă”, începând cu data de 10 martie.

În timpul controlului paşapoartelor, poliţiştilor de frontieră li s-a părut suspect că un bebeluş de doar 12 zile nu este însoţit de părinţi, fiind dus în altă ţară pentru „a se odihni”. Aşa că bănuiţii au fost interogaţi separat. Întrucât se încurcau în declaraţii, verificările au durat mai bine de patru ore.

Ulterior, cetăţeana Germaniei a anunţat că duce copilul peste hotare la un tratament, dar nu a putut prezenta niciun act medical care ar confirma problemele de sănătate ale bebeluşului.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *