Principală  —  IMPORTANTE   —   Cea mai rece dimineață a…

Cea mai rece dimineață a lui iulie. Temperaturile au înregistrat un record negativ de până la 8 grade Celsius

Noapte rece în Moldova unde temperaturile au scăzut semnificativ și mult sub media anuală a perioadei. Astfel, potrivi înregistrărilor Serviciului Meteorologic de Stat, în această dimineață s-au înregistrat valori cu minime între 8,3 grade Celsius la Bălțata, Anenii Noi și maxime de 13,3 grade Celsius la Cahul, fiind de departe cea mai răcoroasă noapte a lui iulie.

Potrivit meteorologilor, este vorba despre un val de aer rece care vine din nordul Oceanului Atlantic, dar vestea bună este că în următoarele zile va fi în retragere și temperaturile vor reveni la valori normale pentru această perioadă.

Valorile termice în dimineața zilei de 15 iulie

Doar la începutul verii, în perioada 1-4 iunie, valorile temperaturii aerului au fost mai mici. De exemplu, la 3 iunie, acelel termometrelor au coborât chiar și la 3 grade celsius.

Valorile termice la 3 iunie, cea mai răcoroasă zi a verii 2020


Astfel, potrivit prognozei meteo, pe parcursul zilei de azi, valorile termice vor crește treptat și vor ajunge la 23 grade Celsius în Nord, 25-27 grade în Centru și în capitală și 27-28 grade Celsius la Sud. În următoarele zile, vremea va continua să se încălzească treptat, însă maximele nu vor depăși 30 de grade Celsius.

În același timp, se menține codul galben de pericol de inundații pe râul Prut pe segmentul satelor Leușeni și Brânza.