Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   O nouă ședință. Cine este…

O nouă ședință. Cine este judecătorul care decide dacă Năstase devine primar

La o zi de la recuzarea judecătorului, astăzi, 19 iunie, va avea loc o nouă ședință la Judecătoria Centru privind validarea mandatului de primar general. Potrivit avocatului lui Andrei Năstase, Rodica Berdilo este magistrata care decide dacă liderul Partidului Platforma DA devine primar cu acte în regulă.

Avocatul Dumitru Pavel a precizat că ședința urmează să înceapă la ora 16.30, însă nu cunoaște dacă va fi prezent și liderul PPDA. Acesta a mai precizat că simpatinzanții primarului ales ar putea organzia și astăzi o acțiune de susținere a acestuia în fața Judecătoriei Chișinău.

La două săptămâni de la alegerile din 3 iunie, mandatul lui Năstase nu a fost încă validat. Pe 18 iunie, judecătorul Valentin Lastavețchi, căruia i-a fost repartizat dosarul privind validarea mandatului, a fost recuzat la cererea Consiliului Electoral de Circumcripție Chișinău, pe motiv că nu ar fi dat dovadă de imparțialitate la examinarea cauzei.

Andrei Năstase susține că va îndemna oamenii să iasă în stradă dacă instanța de judecată nu va valida mandatul său de primar general al mun. Chișinău. Năstase a mai adăugat că tergiversarea procesului de validare a mandatului este o ilegalitate și că, în mod evident, cineva încearcă să obstrucționeze votul popular.