O nouă funcție pentru fratele fostului procuror general Corneliu Gurin

Fratele fostului procuror general a fost desemnat câștigător al concursului pentru selectarea unui membru, din partea R. Moldova, în Comisia Europeană împotriva Rasismului și Intoleranței. Marin Gurin a fost selectat în această funcție la scurt timp după ce și fratele său, fostul procuror general Corneliu Gurin, a fost desemnat membru al Curții Constituționale.

Potrivit Ministerului Justiției, Marin Gurin a fost selectat cu majoritatea voturilor membrilor Comisiei de selecție. El este absolvent al Universității Robert Schuman din Strasbourg (Franța). Marin Gurin a fost promovat în funcția de agent guvernamental al R. Moldova la CtEDO în martie 2016, la puțin timp după demisia fratelui său de la Procuratura Generală, fiind atunci singurul candidat înscris la concurs. Peste câteva luni, însă, Gurin a cerut să fie suspendat din funcția din motive personale. În luna octombrie 2016 a fost delegat de Guvernul R. Moldova într-o misiune specială în Mali (Africa).  Atunci, responsabilii de la Ministerul Justiției au spus că Marin Gurin va reveni în funcția de agent guvernamental după jumătate de an. În martie 2017, el a demisionat din funcția de agent guvernamental CtEDO.

Candidatura lui Marin Gurin urmează a fi propusă organelor decizionale ale Consiliului Europei drept candidatul selectat de către Republica Moldova. Durata mandatului de membru ECRI este de 5 ani.

ECRI este o entitate independentă de monitorizare în domeniul drepturilor omului, creată în anul 2002 de Consiliul Europei, specializată în problemele privind rasismul şi discriminarea rasială.

Foto: moldova.org

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Lider Moldovan

    Corneliu Gurin a adus așa servicii Talpei Iadului de Moldova Plahotniuk, că necuratul Plahotniuk l-a MULȚUMIT nu numai pe dânsul, dar și pe fratele și părinții lui, cât și restul rudelor. Practic cu fostul procuror general Corneliu Gurin Talpa Iadului Plahotniuk a început totul: UZURPAREA JUSTIȚIEI, PARLAMENTULUI, GUVERNULUI, PRIMĂRIEI CHIȘINĂULUI, CA SĂ AJUNGĂ LA CAPTURAREA ÎNTREGII R. MOLDOVA!

  2. ivancelgroaznic

    Pai o mina spala alta, cine mai pute a fi numit , dekit tot de-ai lor, nu ca ar ave merite intelektuale sau profesionale deosebite … acu au ciolan frumos a roade …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *