Numele și averea declarată a celor doi candidați la funcția de șef al Agenției pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale

Doi angajați ai Centrului Național Anticorupție candidează pentru funcția de șef al Agenției pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale (ARBI): Pavel Calpajiu și Serghei Carapunarlî.

Cei doi au fost admişi pentru susţinerea probei scrise organizate în cadrul concursului pentru ocuparea funcţiei vacante de şef al Agenţiei Recuperarea Bunurilor Infracţionale care este programată să aibă loc la data de 23 ianuarie 2019.

Pavel Calpajiu. Captură video: prime.md

Pavel Calpajiu este, conform informațiilor publice, din data de 22 martie 2018, inspector principal în cadrul CNA, activând în Secţia domeniul economic comerţ buget şi finanţe a Direcţiei legislaţie şi expertize anticorupţie a Direcţiei generale prevenirea corupţiei. Conform declarației de avere și interese depusă, acesta conduce o mașină de marcă Toyota, fabricată în 2006 și, împreună cu soția deține în proprietate un apartament de 65 m.p. cumpărat în 2003, 1/6 cotă parte dintr-un alt apartament, obținut în 2010. Din 2018, soții Calpajiu au drept de uz asupra unui alt apartament de 60 m.p..

Serghei Carapunarlî este șef adjunct direcţie generală în cadrul CNA, activând în Direcția analiză, monitorizare și evaluarea politicilor din cadrul DGA din data de 27 septembrie 2017. Conform declarației de avere și interese pentru anul 2017, Serghei Carapunarlî deține în proprietate un apartament de 98 m.p. achiziționat în 2011 și un automobil Seat Alhambra, fabricat în 2006 și cumpărat în 2012.

Funcția de șef al ARBI a rămas vacantă după ce Otilia Nicolai și-a dat demisia pe 1 noiembrie curent, invocând motive personale.

ARBI a fost creată în martie curent drept o subdiviziune a Centrului Naţional Anticorupţie care se va ocupa de recuperarea bunurilor provenite din infracțiuni de corupție și de spălare de bani.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *