Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Nereguli la o casă de…

Nereguli la o casă de schimb valutar din capitală

Săptămîna trecută, oamenii legii au efectuat controale, în scop profilactic, la agenţii economici care activează în domeniul caselor de schimb valutar.

Astfel, la 20 februarie curent, la o casă de schimb valutar, situată pe bd. Mircea cel Bătrîn din capitală, la ghişeu era plasat anunțul „Nu-s lei”. În urma verificării activităţii, s-a stabilit, casa de schimb valutar activează cu încălcarea prevederilor legii cu privire la reglementarea valutară.

Tot în cadrul controlului, ofițerii de investigații au constatat că în casierie trebuia să fie următoarea valută: dolari SUA – 4 883, peste 2 700 de euro, peste 518 000 de ruble rusești, peste 1 000 de lei românești și peste 266 000 de lei moldovenești. Însă, de facto în casierie erau peste 14 000 de lei moldovenești, peste 16 000 de dolari SUA , peste 2 700 de euro, peste 522 000 de ruble rusești și peste 2 600 de lei românești.

În prezent, cazul este investigat de Inspectoratul Național de Investigații pentru acumularea probelor şi luarea unei decizii conform legislaţiei în vigoare.

De asemenea, au fost atenţionaţi, în scop profilactic, mai mulţi agenţi economici care activează în domeniul caselor de schimb valutar. În cazul în care vor încălca şi vor specula cu refuzul de a vinde şi a cumpăra monedă naţională sau valută, vor fi sancţionaţi în conformitate cu legislaţia în vigoare pînă la retragerea licenţei de activitate.