Năstase promite să inițieze un proiect normativ care să prevadă o hartă interactivă a tuturor camerelor existente în R. Moldova

Ministrul Afacerilor Interne (MAI), Andrei Năstase, promite să inițieze un proiect normativ care să prevadă o hartă interactivă a tuturor camerelor existente în R. Moldova. Asta după ce, afirmă ministrul, a constat în contextul unei anchete că lipsa unei evidențe centralizate a camerilor de luat vederi îngreunează munca forțelor de ordine.

Anunțul a fost făcut în contextul unei conferințe de presă legate de cazul femeii de 32 de ani, găsită moartă în mașină, pe o stradă din Chișinău.

Criminalul a fost idetificat de aseară și a fost dat în căutare. Vă asigur că acesta va fi prins și deferit justiției. Afirm cu toată tăria că R. Moldova nu este un sat fără câini, așa cum încearcă unii să insinueze. A fost o misiune extrem de complicată și complexă, iar când spun complicată mă refer și la niște probleme legate de cadrul normativ din țara noastră, care îngreunează munca polițiștilor.

Este regretabil faptul că niciun ministru de acum, nici un șef de IGP nu s-a ocupat de existența unei evidențe centralizate a cemerelor de luat vederi funcționale din R. Moldova și în special din Chișinău, deși au venit asemenea inițiative.

Cu ocazia acestei operațiuni, am constatat că s-a pierdut timp prețios pentru a identifica ce camere există pe traseul criminalului fugar, timp care i-a ușurat fuga. Voi iniția un proiect normativ care să prevadă o hartă interactivă a tuturor camerelor existente, ca pe viitor asemenea situații să nu se producă”, a spus Năstase.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    O prostie ce declara Nastase, nu stie ce vorbeste. Niciodata servicile de securitate, paza, banci sau alte structuri de forta nu o sa dea pozitia la camere a lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *