Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Năstase promite să inițieze un…

Năstase promite să inițieze un proiect normativ care să prevadă o hartă interactivă a tuturor camerelor existente în R. Moldova

Ministrul Afacerilor Interne (MAI), Andrei Năstase, promite să inițieze un proiect normativ care să prevadă o hartă interactivă a tuturor camerelor existente în R. Moldova. Asta după ce, afirmă ministrul, a constat în contextul unei anchete că lipsa unei evidențe centralizate a camerilor de luat vederi îngreunează munca forțelor de ordine.

Anunțul a fost făcut în contextul unei conferințe de presă legate de cazul femeii de 32 de ani, găsită moartă în mașină, pe o stradă din Chișinău.

Criminalul a fost idetificat de aseară și a fost dat în căutare. Vă asigur că acesta va fi prins și deferit justiției. Afirm cu toată tăria că R. Moldova nu este un sat fără câini, așa cum încearcă unii să insinueze. A fost o misiune extrem de complicată și complexă, iar când spun complicată mă refer și la niște probleme legate de cadrul normativ din țara noastră, care îngreunează munca polițiștilor.

Este regretabil faptul că niciun ministru de acum, nici un șef de IGP nu s-a ocupat de existența unei evidențe centralizate a cemerelor de luat vederi funcționale din R. Moldova și în special din Chișinău, deși au venit asemenea inițiative.

Cu ocazia acestei operațiuni, am constatat că s-a pierdut timp prețios pentru a identifica ce camere există pe traseul criminalului fugar, timp care i-a ușurat fuga. Voi iniția un proiect normativ care să prevadă o hartă interactivă a tuturor camerelor existente, ca pe viitor asemenea situații să nu se producă”, a spus Năstase.