Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Juriști și avocați, indignați de…

Juriști și avocați, indignați de declarațiile fostului avocat a lui Vlad Filat: „Uniunea Avocaților va reacționa?”

Mai mulți avocați și juriști din R. Moldova condamnă declarațiile făcute miercuri seară, 23 septembrie, de către fostul avocat al fostului premier Vlad Filat, Igor Popa, în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV, unde avocatul a dezvăluit mai multe detalii din perioada în care îl apăra pe Filat. Astfel, aceștia au solicitat o reacție din parte Uniunii Avocaților din R. Moldova pe marginea acestui caz.

Consiliera juridică, Natalia Roșca, a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care susține că există un Cod deontologic al avocaților care trebuie respectat și se întreabă dacă Uniunea Avocaților va reacționa în vreun fel în acest caz.

Stimați avocați, în special cei care promiteți să aduceți schimbarea și în care unii ne punem speranța, cât și cei care în prezent sunteți „mai aproape de Dumnezeu”, explicati-mi, va rog – cum se „pupă” asta cu Statutul avocatului si cu Codul deontologic al avocatului?
Întrebare întrebatoare, UAM va reactiona?
”, a menționat consiliera juridică într-un mesaj pe Facebook.

Și avocata Sabina Cerbu a menționat într-un mesaj pe Facebook că se arată indignată de declarațiile făcute de Popa.

„Cu tot respectul, dar așa NU! Există un Cod deontologic al avocaților și o limită a bunului simț în relația cu clientul pe care singur ți l-ai ales”, scrie avocata.

Igor Popa, fostul avocat al fostului premier Vlad Filat, a făcut miercuri seara, în cadrul unei emisiuni, mai multe declarații cu privire la perioada de detenție a fostului său client.

Popa susține că Vladimir Plahotniuc și Vlad Filat țin până în ziua de astăzi legătura și vorbesc la telefon. Totodată, Popa mai susține că Plahotniuc, ar fi avut grijă ca Filat să petreacă cu prietenii și să primească cadouri de sărbători în schimbul tăcerii. 

Totodată, Popa a dat publicării mai multe scrisori pe care le-a primit de la Filat în timp ce actualul lider al PLDM se afla în detenție.

Mai multe detalii le găsiți aici: Fostul avocat al lui Vlad Filat: Plahotniuc îi promitea lui Filat că-l va scoate din pușcărie. Ei au rămas prieteni până-n ultima clipă

Liderul PLDM, Vlad Filat, a postat joi, 24 septembrie, un mesaj pe pagina sa de Facebook în care menționează că vineri, 25 septembrie va susține o conferință de presă unde va vorbi pe marginea acestui caz.

După ce m-a vândut lui Plahotniuc și m-a băgat în pușcărie, așa numitul “avocat” Igor Popa, pus de același stăpân, a lansat o serie întreagă de dezinformări și minciuni!

Deoarece nu sunt în Republica Moldova, iar acuzațiile aduse nu pot fi demontate printr-o postare, la revenire, vineri 25 Septembrie 2020, voi organiza o Conferință de presă în care voi demonta pe larg ticăloșeniile și minciunile aruncate în spațiul public de acest individ fără scrupule, care a încălcat orice limită morală și toate normele deontologice profesionale”, a scris Filat.