Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Motivul pentru care Gorincioi s-a…

Motivul pentru care Gorincioi s-a sinucis. Recent, Curtea de Apel l-a condamnat la 7 ani de închisoare cu executare

Gheorghe Gorincioi, fostul președinte al Consiliului Coordonator al Audovizualului s-a sinucis ieri. Cel mai probabil, Gorincioi a făcut acest gest după ce recent, Curtea de Apel Chișinău l-a condamat la 7 ani de închisoare cu executare. Decizia Curții de Apel a fost pronunțată integral la data de 13 iulie 2015 și urma să fie pusă în aplicare în această perioadă. Procurorul care a mers în judecată pe acest caz la Curtea de Apel ne-a spus că, Gorincioi a fost lăsat în libertate până ieri, când s-a sinucis, pentru că așa este procedura. „Dosarul, de la Curtea de Apel merge în prima instanță care dispune executarea deciziei”, susține el.

decizie curtea de apelLa începutul anului 2015, Gheorghe Gorincioi era condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare, fiind acuzat de neglijență în serviciu. (Detalii vedeți în decizia Curții de Apel). Procurorii nu au fost de acord și au atacat sentința primei instanțe, iar pe 15 iunie 2015, (sentință pronunțată integral pe 13 iulie 2015) judecătorii Curții de Apel au decis să-i înăsprească pedeapsa și l-au condamnat la 7 ani de închisoare cu executare în penitenciar de tip închis.

Decizia era executorie din 13 iulie 2015 însă nu se cunoaște de ce nu a fost executată până ieri, 28 iulie 2015. Procoruroul Oleg Popov, cel care a participat pe dosar la Curtea de Apel ne-a spus că la mijloc este vorba despre procedură, pentru că dosarul, pentru a fi executat, urma să ajungă la prima instanță, care să dispună executarea.

asssssDecizia Curții de Apel

Amintim că, ieri, Gheorghe Gorincioi a fost găsit mort în vila sa din s. Pârâta, r. Dubăsari de către ginerele său. Acesta a fost președinte al Consiliului Coordonator al Audiovizualului