Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Ministrul Jizdan despre cazul șoferului…

Ministrul Jizdan despre cazul șoferului amendat pentru că a lipit pe mașină un mesaj contra scumpirii carburanților

Ministrul Afacerilor Interne (MAI), Alexandru Jizdan, susține că a fost demarată o anchetă internă pentru a stabili circumstanțele cazului privind amendarea unui șofer din capitală pentru că a lipit pe mașină un autocolant cu un mesaj de protest împotriva scumpirii prețului la carburanți. Alexandru Jizdan a dat asigurări că este vorba despre un caz unitar și că nu a existat un ordin privind amendarea șoferilor care protestează în acest mod împotriva majorării prețului la benzină și motorină. Declarațiile au fost făcute de ministru după ședința din 5 iunie a Guvernului, la începutul căreia premierul Pavel Filip i-a cerut elucidarea cazului, pentru ca acțiunile unui polițist să nu arunce „umbră” peste Guvern și reformele implementate.

„Am fost informat imediat despre acest caz. Ca și exprimare liberă, consider nepermis, în cel mai bun caz. Deja este dispusă de către ministrul de Interne la moment o anchetă. Noi vom examina foarte atent. Vreau să dau asigurări tuturor cetățenilor că acesta este un caz unitar și nu există nicio indicație de a pedepsi oamenii care și-au pus astfel de abțibilduri pe mașinile lor”, a declarat Alexandru Jizdan, precizând că organizatorii protestului din 2 iunie sunt în permanentă comunicare cu Inspectoratul General al Poliției.

„Nu văd niciun motiv astăzi și, probabil, nici prevederile legislației nu prevăd pedepsirea oamenilor pentru așa ceva”, a declarat ministrul Afacerilor Interne. Acesta a declarat că Inspectoratul genral al Poliției va veni cu precizări ulterioare referitor la cazul respectiv.

Proprietarul unui taximetru a fost amendat de polițiști sâmbătă, 2 iunie, pentru că avea lipit pe luneta mașinii un autocolant cu mesajul „Eu sunt împotriva creșterii prețurilor la carburanți”, oamenii legii catalogând mesajul de protest ca fiind „reclamă neautorizată”. Vadim Todorov, șofer al taximetrului, spune că el a fost cel care a încleiat abțibildul pe mașină, vineri, 1 iunie, pentru a merge a doua zi la protestul automobiliștilor împotriva scumpirii carburanților, doar că, în ziua protestului, în timp ce la volan se afla proprietarul mașinii, acesta a fost oprit de polițiști pe motiv că ar fi primit o plângere de la o pasageră, iar ulterior l-au amendat, pentru „reclamă neautorizată”, cu 300 de lei.