Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Mihail Gofman poate fi adus…

Mihail Gofman poate fi adus cu forța la Procuratura Anticorupție

Mihail Gofman, fostul şef-adjunct al Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor din cadrul CNA, ar putea fi adus cu forța la Procuratura Anticorupție, pentru audieri. Menționăm că, Mihail Gofman nu s-a prezentat la audirei, deși a fost citat deja de trei ori.

Acesta a declarat pentru Newsmaker că se afă în Statele Unite ale Americii, unde a plecat săptămâna trecută pentru prestarea unor servicii de consultanță în domeniul corupției și spălării de bani. Potrivit sursei, compania cu care acesta colaborează ar fi trimis o scrisoare în adresa Procurorului General interimar, Eduard Harunjen, dar şi a Procurorului anticorupţie, Adriana Beţişor, în care a menționat faptul că Mihail Gofman se va afla în SUA încă timp de o săptămână. Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a negat acest fapt și a declarat că nu știe despre nicio scrisoare în acest sens.

În acest sens, procurorul Viorel Morari a menționat că, în cel mai apropiat timp, va verifica dacă Mihail Gofman a traversat frontiera.

Amin­tim că, la 28 iunie, Pro­cu­ra­tura Anti­co­ru­pţie s-a auto­se­si­zat după ce Mihail Gofman a făcut o serie de decla­ra­ții vizând schema de fra­u­dare a sis­te­mu­lui ban­car din R. Mol­dova.