Membrii grupării criminale „Patron”, trimişi pe banca acuzaţilor

Procuratura Generală a finalizat urmărirea penală şi a expediat instanţei de judecată cauza penală de învinuire a trei membri activi ai organizaţiei criminale „Patron” de crearea unei organizaţii criminale, şantaj şi folosirea documentelor oficiale false.

În cadrul urmăririi penale procurorii au constatat că, începând cu anul 2002, inculpaţii au controlat pe deplin activitatea de transportare a pasagerilor şi coletelor pe ruta „Moldova – Italia”. Fiind ameninţaţi cu răfuială fizică şi cu nimicirea averii, şoferii şi proprietarii de microbuze au fost impuşi să achite saptămânal sau lunar diferite sume de bani. Taxele colectate variau între 50 şi 150 euro săptămânal pentru fiecare unitate de transport.

De asemenea, din probele acumulate, practic toate parcările şi locurile unde erau colectate coletele, erau controlate de membrii acestei organizaţii criminale, iar în Italia au fost înregistrate cazuri de incendiere intenţionată a microbuzelor, de ameninţare şi maltratare a proprietarilor şi şoferilor de microbuze.

O parte din banii colectaţi ilegal de la victime erau transmişi în fondurile organizaţiei criminale întru susţinerea financiară a activităţii criminale.

Dacă vor fi recunoscuţi culpabili de cele incriminate de procurori, inculpaţii riscă până la 15 ani de detenţie.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *