Medicul reținut în dosarul mitei pentru judecători, unul dintre cei mai bine cotați obstetricieni. Prima declarație a soției

Vadim Scarlat este medicul reținut în dosarul mitei pentru judecători. Acesta activează în calitate de medic ginecolog-obstetrician la Institutul Mamei și Copilului, dar și la o clinică privată din Capitală.

UPDATE: Medicul din dosarul mitei pentru judecători este vizat într-o cauză privind decesul unui nou-născut

Medicul a fost reținut împreună cu alți cinci judecători, un procuror, un avocat, un asistent judiciar și un inculpat pe un dosar. Potrivit Centrului Național Anticorupție, medicul împreună cu inculpatul erau „clienții” judecătorilor – cei care furnizau bani și în interesul cărora urmau să fie emise decizii favorabile.

Informația despre reținerea lui Scarlat a fost confirmată de soția acestuia.

„Ceea ce pot să vă spun este că totul este fabricat. Altceva nu pot să vă spun nimic. El nu este vinovat sub nici o formă. El este acel spin care trebuie să facă alte momente pentru a doborî pe alții mai duri și mai tari. El este ca o momeală. Este un caz pe care eu nu pot să îl divulg acum, nu sunt în drept”, a menționat pentru ZdG soția lui Vadim Scarlat.

Pe rețelele de socializare, dar și în mai multe articole de presă, Scarlat este cotat ca fiind unul dintre ce mai buni obstetricieni din țară. Scarlat a participat la seminare informative și este prezent în mai multe topuri realizate de mame.

Zece persoane au fost reținute pe 23 octombrie, fiind bănuite într-un dosar de corupție. Conform materialelor cauzei penale, s-a stabilit că judecătorii de la Curtea de Apel, precum și cei de la Judecătoria Centru, au pretins și primit sume de bani în proporții deosebit de mari pentru a emite decizii favorabile pe mai multe cauze penale aflate în examinare. Rolul avocatului și procurorului în schemă a constat în intermedierea transmiterii mijloacelor bănești de la de la medic și inculpat către magistrați.

Foto: Facebook/Clubul Nostru

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

5 comentarii

 1. Lider Moldovan

  Și Coordonatorul numai ce le-a mărit salariile și medicilor! Sunt niște animale corupte și nu merită bunătatea Coordonatorului! La dubală cu voi nenorociților! Sunt niște corupți nenorociți și nu merită “bublicul” dat de Coordonator!

  • io

   sper sa ai noroc sa nimeresti vriodata in spital in miinele unui specialist bun, odata ce vorbesti asha inseamna ca nici habar nu ai ce inseamna sa duci raspuderea de viata omului , dar atit timp cit arunci vorbe goale si te numesti “LIDER”
   “E usor a scrie versuri/ Cand nimic nu ai a spune/ Insirand cuvinte goale/ Ce din coada au sa sune”

 2. Reporter

  Să vedem o condamnare de vreo 8 ani, dar până atunci este un joc de-a șoarecele și mâța, născocit de uzurpatorul Plahotniuk pentru a dispersa atenția opiniei publice de la bâlciul cu dosarul jidanului hoț Ilan Șor de la Curtea de Apel Cahul! Oligarhul, stăpân al justiției născocește tot felul de bazagonii, iar jidanul tâlhar Șor nu numai că chițcăie, dar încă mai și mușcă!

 3. Carolina

  Un medic foarte bun , păcat, ca , cei buni sunt trași la răspundere, dar cei ce nu isi pot duce munca la bun capăt, continuu stau la posturi si nimeni nu stiu de ei ! Nu în zadar e cel mai cotat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *