Lupta pentru cetățenie continuă: CSJ a admis spre examinare recursul lui Traian Băsescu

Curtea Supremă de Justiție a admis spre examinare recursul lui Traian Băsescu, privind retragerea cetățeniei R. Moldova printr-un decret emis de către șeful de stat Igor Dodon.

La 3 ianuarie 2017, președintele R. Moldova, Igor Dodon, a semnat decretul prin care lui Traian Băsescu i-a fost retrasă cetățenia R. Moldova, acordată de fostul președinte Nicolae Timofti. Mai mulți politicieni de la Chișinău au criticat gestul președintelui.

La 22 ianuarie 2018 magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Botanica, au decis să respingă cererea lui Traian Băsescu de anulare a decretului semnat de Igor Dodon, privind retragerea cetățeniei R. Moldova. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel, care la 10 mai 2018 a decis respingerea recursului lui Traian Băsescu și menținerea hotărârii din 22 ianuarie 2018. Decizia Curții de Apel a fost ulterior contestată de către avocații lui Băsescu la Curtea Supremă de Justiție, care a admis examinarea recursului.

Recursul va fi examinat în fond la 7 noiembrie 2018.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

 1. Academic

  Sunt unionist, dar ținerea animalului politic Traian Băsescu cât mai departe de R.Moldova este în folosul Unirii! Unioniștii trebue să fie împreună cu partidele ANTIOLIGARHICE, naționale și proeuropene PAS, PPDA și PLDM! Dezbinarea moldovenilor poate servi numai oligarhului uzurpator și ticălos Plahotniuk! Numai împreună uniți de blocul ANTIOLIGARHUC format din PAS, PPDA și PLDM putem apropia cu adevărat UNIREA!

 2. Traian Harașosfetiuc

  DE CE “JOS TRAIAN BĂSESCU?”

  În primul rând pentru că Traian Băsescu a atacat dur și pe nedrept liderii opoziției antioligarthice de la noi, pe președinta PAS, dna Maia Sandu și pe președintele PPDA, dnul Andrei Năstase, astfel situându-se de partea oligarhului uzurpator, fățarnic, viclean și minciunos Plahotniuk.

  Traian Băsescu s-a înhăitat cu vraciul sanitar Anatol Șalaru, un vrechi pupîncurist al oligarhului uzurpator Plahotniuk și a început lucrul la executarea a comenzii uzurpatorului Plahotniuk de dezbinare a forțelor naționale antioligarhice și tot odată proeuropene și unioniste.

  Unioniștii la momentul actual alcătuesc în jurul a 30% din populația Moldovei, dar aceștea sunt împrăștiași în diferite localități. Chiar și fără votul mixt accederea în Parlament a unioniștilor ar fi fost foarte dificilă. Participarea separată a unioniștilor la alegeri va duce la PIERDERI IRAȚIONALE de voturi de care ar profita oligarhul.

  Numai împreună cu frontul larg al tuturor moldovenilor în jurul partidelor ANTIOLIGARHICE și PROEUROPENE PAS, PPDA și PLDM putem accede în Parlament cu un număr de deputați suficient de mare pentru a contracara clica banditească PLAHOTNIUK – ȘOR! După aceasta UNIREA CU PATRIA MAMĂ ROMÂNIA VA FI FOARTE APROAPE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *