Principală  —  IMPORTANTE   —   Video/ Declarații după ședința „conducerii…

Video Declarații după ședința „conducerii de vârf a țării”. Premierul Chicu: „Guvernul va acorda tot suportul necesar pentru desfășurarea alegerilor”

Luni, 21 septembrie, au loc declarații de presă după ședința de lucru a președintelui R. Moldova, Igor Dodon, cu președintele Parlamentului R. Moldova, Zinaida Greceanîi și cu prim-ministrul R. Moldova, Ion Chicu.

„Au fost examinate mai multe subiecte. Țara are de trecut un examen foarte serios care se numește alegeri prezidențiale. Noi suntem determinați și depunem tot efortul ca aceste alegeri să fie desfășurate în mod democratic, conform celor mai înalte standarde internaționale. În acest sens se alocă toate resursele. Ne dorim ca toți cetățenii să-și poată exercita dreptul la vot. Ministerul Afacerilor Externe se ocupă de identificarea spațiilor pentru secțiile electorale peste hotare. Este o provocare din cauza pandemiei. Mai multe țări europene se confruntă cu probleme serioase din cauza pandemiei și putem întâmpina dificultăți în deschiderea secțiilor de votare. Am văzut că unele forțe politice continua atacurile asupra Comisiei Electorale Centrale. Dacă unii politicieni vin cu insinuări și învinuiri despre fraudare, atunci să vină cu probe și să își dea seama la ce poate duce astfel de insinuări.

Eu am informat și unii ambasadori străini despre aceste atacuri asupra Comisiei Electorale Centrale. Încă odată fac apel către politicieni ca să-și construiască campania pe idei și proiecte cum să facă viața mai bună în Republica Moldova și să nu vină cu atacuri asupra Comisiei Electorale Centrale.

Guvernul va aloca bani necesare atât pentru dezinfectanți cât și pentru tot ce este necesar pentru organizarea alegerilor în condiții de pandemie. Am discutat despre deschiderea secțiilor de votare pe teritoriul R. Moldova. Peste 40 % dintre secțiile de votare sunt în instituțiile de învățământ, avem și aici o problemă. Vom extinde vacanța copiilor pentru a putea dezinfecta ulterior aceste încăperi. Nu vom desfășura și nu vom deschide secții de votare în grădinițe nici în căminele studențești.

Tot la ședința de astăzi am vorbit și despre politica fiscală”, a declarat Chicu.